För dig som vill göra snus själv

Att göra snus helt själv kanske låter vid första tanke som en oerhört jobbig process, men verkligheten kunde inte vara längre från den där jobbiga processen som många tänker sig att det är. Visst – att göra snus själv HELT från grunden med råtobak kanske inte är den mest smidiga metoden som finns, men det finns som tur är en annan metod som är bra mycket mer effektiv än att just göra det helt från grunden, och det är att man använder sig av så kallade snussatser för att tillverka sitt helt egna snus.

Nu kanske du frågar dig vad snussatser är för någonting. Så ja, vad är egentligen snussatser? Kort sagt så kan man säga att snussatser är en sats med alla ingredienser som behövs för att tillverka snus. Det enda du behöver göra är att tillsätta vatten om det portionerat snus du ska göra, eller låta det hela fermentera i en ugn om det är löst snus vi pratar om. Som du märker så finns alltså bägge alternativet, så du kommer inte att behöva välja, utan bägge två finns där.

Kostnaden, arbetet och resultatet
Kostnaden kan mycket lätt räknas ut. En sats med snus går på ungefär hundrafemtio till tvåhundra kronor och från denne sats så kommer du få allt ifrån fyrtio till femtio stycken dosor med snus. Du kan med dessa två variabler mycket snabbt räkna ut vad du faktiskt tjänar på att använda dig av just snussatser.

Men hur är det då med arbetsbördan? Tja, vi skulle faktiskt inte vilja kalla det en börda alls. Allt du gör är att du tillsätter vatten för portionerat snus som vi nämnde och låter det fermentera i en ugn för öst snus. Därefter så är jobbet gjort och du kan avnjuta ditt snus efter det. Enkelt, va?

Snussatser hittar du allra främst på nätet, så ge dig ut och leta redan nu så kommer du snabbt att finna det du söker. Allt snus du får från en välkänd snussats kommer att hålla hög kvalité, så du förlorar ingenting på den fronten ens.