Göra eget snus

Att göra eget snus kanske låter som en jobbig process. Om det faktiskt var enkelt så skulle väl ingen köpa det dyra snuset i butik. Eller?

Mycket ligger faktiskt i att det är bekvämt att köpa snus i butik och att många tror att det är svårt att göra eget snus när det i själva verket egentligen är mycket, mycket enkelt. Det finns om man rundar ner det två sätt att göra eget snus: Antingen så gör man det från grunden med hjälp av att använda sig av råtobak eller så använder man sig av snussatser. Att göra det hela från grunden med råtobak kan vi erkänna kanske inte är någonting som är av det lättaste man kan göra i livet, men snussatser är det, så låt oss fokusera på det!

Till att börja med så vill vi nämna att snussatser kommer i både portionsform samt i lös form, så ingen behöver bli besviken om det skulle vara så att man föredrog det ena före det andra eller vice versa. Allt du behöver göra är att mycket enkelt beställa hem valfri mängd snussats. Oftast så beställer man antingen ett eller två kilo till att börja med. Snussatser generar på ett ungefär femtio stycken dosor med snus.

Kom igång med att göra ditt snus i hemmet
Efter att du har köpt hem din sats med snus så är det bara att sätta igång. Oftast så blandar man satsen ingredienser med vatten eller någonting annat efter anvisningarna, och därefter så låter man det hela fermentera i en ugn. Efter fermenteringen så lägger man snuset i kylen för att låta det dra till sig smaken under ett par dagar. Många väljer att krydda snuset eller att ge det någon speciell essens, och hur pass länge man lagrar det i kylen kommer även att diktera hur pass stark smaken blir, så man får experimentera lite där.

Det sista steget är att hitta någonstans att förvara allt ditt snus någonstans. Skulle du ha en massa gamla snusdosor liggandes så kan du fylla dessa, annars så får du köpa tomma och under tiden förvara ditt snus i någon större behållare. Lycka till!